Трима легендарни български комици ще забавляват зрителите на лятното кино на Брезник този петък

Комедията “Нако, Дако и Цако – шофьори” ще бъде прожектирана този петък (23 август) на лятното кино на град Брезник, съобщиха за Zapadno.com от народно читалище “Просвещение-1870”.

Филмът, който е от 1976 година, разказва за трима шофьори от международния транспорт, които пътуват към София. По пътя си те имат интересни срещи. Докато Нако и Дако спят, Цако настига автомобила на трио „Салвини“, които са чуждестранни циркови артисти. Цако е очарован от младата жена, която му се усмихва от прозореца на караваната, и отбива след тях камиона в крайпътен мотел. Нако, Дако и Цако се запознават с артистите, Цако подарява своя снимка на красивата чужденка, докато Дако е посрещнат с радост от барманката, негова стара позната. Във филма присъстват елементи на научна фантастика (камионът може да се управлява дистанционно, разбира команди, издавани на глас и притежава нещо като собствен разум) и гротеск (на покрива на ремаркето е нарисувано поле за хокей и по време на почивките героите играят на покрива). В главните роли участват Георги Калоянчев, Георги Парцалев, Никола Анастасов, Невена Коканова, Леа Иванова, Иван Касабов, Димитър Манчев, Мария Стефанова и Божидар Лечев.

Прожекцията се организира съвместно между Община Брезник и народно читалище „Просвещение-1870“. Лятното кино е разположено на Бърдото, след края на града посока хотел-ресторант „Бърдото“. Входът за прожекцията е свободен, като при неблагоприятни метеорологични условия тя няма да се състои. Филмът ще започне в 20:30 часа.

Виж също...

Loading...