Фолклорната певческа група на Долна Секирна с награда за 2-ро място и две индивидуални отличия от фестивала “Струма пее”

Женската фолклорна певческа група към народно читалище “Иво Войвода-1928″ в брезнишкото село Долна Секирна отново се завърна с отличия от фестивала „Струма пее”, научи Zapadno.com.

Фестивалът се проведе на 17 и 18 август в кюстендилското село Невестино. Участие в него взеха изпълнители от над 50 населени места в 5 области са заявили своето участие, сред които групата от Долна Секирна, село Левски, Перник, Жабокрът, Ресилово, Самоков, Ябълково, Белозем, Горна Гращица, Багренци, Тополница, Сапарева баня, Първомай и други райони на страната.

Женската фолклорна певческа група на село Долна Секирна е удостоена с диплом за 2-ро място, както и две индивидуални награди. Самодейката от групата Зорка Веселинова е удостоена с медал за 1-во място, а колорината Василка Кирилова с диплом за 2-ро място за словесното изкуство, което е представила. Участието на певческата група от Брезнишко е било на втория ден на събитието, съобщиха организаторите.

През 2018 година женската фолклорна певческа група от Долна Секирна с ръководител Милена Иванова отново се завърна с отличия от “Струма пее”. Тогава групата беше удостоена с диплом и плакет за 2-ро място за цялостна дейност.

Снимка: Богомил Савов – архив

Виж също...

Loading...