Код “Жега” за област Перник: Институции алармират за опасност от горски пожари

Областният управител алармира за висок риск от пожари в област Перник и други региони от страната, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация.

Областният управител информира за
потенциално високи температури и възможност за възникване на пожари в региона през днешния ден. Налице е висока степен на пожароопасност (индекс червен) за части от териториите на областите Перник, Благоевград, Кюстендил, София, София-област, Пазарджик, Плевен, Ловеч, Стара Загора, Хасково, Шумен, Ямбол, Бургас, Варна и Добрич.

От приложените карти и прогнози на Националния институт по метеорология и хидрология за 23 август се очакват незначителни валежи и горещо време с максимални температури между 32° и
37°.

Ирена Соколова е предприела мерки по уведомяване на оперативните дежурни в Областния и Общинските съвети за сигурност, “ЧЕЗ Електро България”, ВиК,
Областно пътно управление и Регионална инспекция по околна среда и води.

От Регионалната служба “Пожарна безопасност и защита на населението” също са създали необходимата организация, за да реагират при необходимост. Високият риск означава, че са възможни бързо разпространяващи се много силни пожари с частично или пълно въвличане на дървесните корони.

Снимка: Югозападно държавно предприятие

Виж също...

Loading...