Спомени във Велковци: Майка показа участието си като дете на събора на Бърдото, а синът и – че от малък е част от сурвакарската група на селото

Мили спомени бяха показани в ремонтирания салон на народно читалище “Граовска пробуда-1928” в брезнишкото село Велковци, научи Zapadno.com.

На 21 август десетки жители и гости на Велковци присъстваха на кулинарната изложба “От градината до трапезата”. Събитието беше първото такова след извършения ремонт на помещението, което се намира на първия етаж в сградата на местната културна институция. “Освен препълнени маси с вкуснотии, в залата имаше и нови етажерки, на които домакините са изложили свидни спомени. Майка и син показаха снимки от свои изяви от името на читалището във Велковци. Преди 33 години – като дете – дамата е участвала в Граовския събор на Бърдото. А младежът ни показа, че от малък е част от сурвакарската група на селото.”, съобщиха от местното дружество “Трейс Рисорсиз”, което е към минната компания “Асарел-Инвестмънт”, съдействала за ремонта.

Гостите имаха възможност да опитат домати, чушки, грозде и други зеленчуци и плодове, както и различни видове печива. Прочетете и вижте още по темата в публикацията: Жители и гости на Велковци дегустираха около 20 вида вкусотии от градината и фурната – СНИМКИ.

В колажа са използвани снимки на “Трейс Рисорсиз”

Виж също...

Loading...