Жители на Бегуновци имат желание да обновят детската площадка в селото, но очакват съдействие от Община Брезник

Детската площадка в центъра на брезнишкото село Бегуновци трябва да бъде обновена, смятат местните жители. За целта от кметството на Бегуновци са пуснали докладна до Община Брезник за съдействие, предаде репортер на Zapadno.com.

Преди време част от детската площадка е била оградена от ниска мрежа, но младежи са я стъпкали и се наложило да бъде премахната, за да се наранят децата на площадката. Идеята на кмета на селото Соня Славова е на мястото, където преди е била окачена мрежата, да се поставят дървени дъски. “В Общината е пусната докладна, с която искам да се поставят дървени заграждения, защото площадката е на завой и е опасно за децата. Виждате, че тук на завоя бързо се кара.”, поясни кметът на Бегуновци. В документът за съдействие е описано още да бъдат освежени дървените пейки на площадката и да бъдат подменени счупените дървени дъски на част от съоръженията за игра. Все още не са се случвали неприятни инциденти поради липсата на част от заграждението.

От кметството очакват отговор от общинската администрация и се надяват той да е положителен. Местни жители пък са готови да окажат съдействие за обновяването на детската площадка, която е и единствената в селото. Те могат да боядисат пейките, детските съоръжения и поставят дървените дъски. “Ще работим ние, от селото. Аз ще ги организирам, стига да се намерят материали.”, добави председателят на бегуновското народно читалище “Просвета-1922”.

Виж също...

Loading...