Областният управител предупреждава: Рискът от пожари в област Перник е висок, бъдете внимателни!

За висок риск от пожари в местности с гори и храсти в област Перник и още 15 области от страната, информира Ирена Соколова, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация.

От метеорологичната прогноза на Националния институт по метеорология и хидрология към Министерство на образованието и науката за 27 август е видно трайно задържане на високи температури и повишен риск от възникване на запалвания в полски и горски територии, трудни за овладяване. Според предоставените прогнозни данни индексът за пожароопасност показва висока степен (червена) за части от териториите на областите: Перник, Благоевград, Кюстендил, София, София област, Пазарджик, Стара Загора, Сливен, Хасково, Бургас, Добрич, Силистра, Плевен, Велико Търнов, Ловеч и Враца.

Населението на съответните области трябва да бъде внимателно, когато извършва дейности сред природата. Същото се уведомява да не пали огън на открито и да не изхвърля незагасени цигари. Максималните температури днес ще са между 31 и 36 градуса. Вероятността за валежи е много малка.

Снимка: Местен играч

Виж също...

Loading...