Десислав Банков ще е водач на листата за общински съветници от ВМРО в Трън

Председателят на общинската структура на ВМРО в Трън Десислав Банков ще е водач на листата за общински съветници от партията на предстоящите местни избори през месец октомври, предаде репортер на Zapadno.com.

На 27 октомври ще се проведат местни избори за общински съветници и за кметове в цялата страна. В политическите партии, които са представени в община Трън вече вървят номинации за кандидати за общински съветници и за кмет. В структурата на ВМРО-Трън вече е ясно само името на водача на листата за общински съветници. Това ще е председателят на местната структура на партията и общински съветник в Общински съвет-Трън Десислав Банков. Новината за избора потвърди самият той пред репортер на Zapadno.com. Десислав Банков е роден през 1976 година в Трън. Неговото родословно дърво е изцяло с потекло от Трънско. Завършил е средното си образование в бившия Строителен техникум в Трън. Той има няколко висши образования зад гърба си, като последното е по публична администрация. Служил е като войник във Военновъздушните сили на България в Балчик и София. Няколко години е работил в Белгия. Развива бизнес в пограничната община. Женен е и има едно дете. В политическия живот е от 12 години и по негови думи е един от учредителите на местната структура на политическа партия ГЕРБ. “Идеята беше съвсем друга – да спасим града по някакъв начин, но се получи точно обратното. Аз съм такъв човек, който не търпи такива неща. Когато преди 12 години свалихме БСП от власт трябваше съвсем друго да стане, а то какво стана…”, сподели Десислав Банков.

Останалите кандидати за общински съветници от ВМРО в Трън все още не са ясни като номинации, но е ясно, че броят им ще е под 11, поясни Банков. От ВМРО ще бъде излъчен и кандидат за кмет на Трън за предстоящите избори, като номинацията ще е факт до дни.

Виж също...

Loading...