Работодатели от чужбина ще представят свободните си работни места на международна трудова борса в столицата

Международна трудова борса организират от Агенция по заетостта в средата на месец септември. На повече от 30 щанда над 60 представители на EURES мрежата и работодатели от държавите от Европейския съюз, Исландия, Лихтенщайн, Норвегия и Швейцария ще представят работни места в сферите на хотелиерството и ресторантьорството, туризма, леката и тежката индустрия, информационни и комуникационни технологии, селско стопанство, сезонна заетост, строителство и други, съобщиха от Агенция по заетостта.

Работодателите ще изнасят десетки презентации, представящи възможностите за работа в различните страни, както и конкретни работодатели, заявили свободни работни места. Ще бъдат представени възможности за дуално обучение, както и възможности за повишаване на квалификацията и чуждоезиково обучение по време на работа.

На сайта www.eures.bg в рубриката „Работни места”, са публикувани част от обявите за работа в чужбина. От кандидатите, които търсят работа в другите европейски страни, се изисква да владеят различно ниво на чужд език, според изискванията на обявата за работа. За да представят себе си и уменията си пред EURES съветниците и работодателите трябва да подготвят автобиография и документи на английски, немски или друг език в зависимост от конкретните обяви.

Международната трудова борса ще се проведе на 17 септември в град София в хотел „Рамада” на булевард „Княгиня Мария Луиза” № 131 от 9:30 до 17:00 часа. Събитието се провежда във връзка с изпълнението на проект „Национална EURES мрежа”.

Виж също...

Loading...