Дами ще ръководят Общинските избирателни комисии в Брезник и Трън за предстоящите местни избори

Общинските избирателни комисии в общините Брезник и Трън вече са назначени и ще встъпят в правомощията си на 7 септември, съобщиха от Централната избирателна комисия.

На 23 август Централната избирателна комисия назначи Общински избирателна комисия в община Брезник за изборите за общински съветници и за кметове на 27 октомври. Консултациите са проведени при спазване на изискванията на член 76 от Избирателния Кодекс. В консултациите са участвали представители на парламентарно представените партии и коалиции и на коалицията, която има членове в Европейския парламент съгласно решение № 600-МИ от 9 август 2019 година на Централната избирателна комисия. Налице е постигнато съгласие между участниците в консултациите по отношение на състава и ръководството на Общинската избирателна комисия в община Брезник. Протоколът от проведените консултации на 16 август е подписан без особени мнения и възражения, поясниха от Централната избирателна комисия. Председател на Общинска избирателна комисия-Брезник е Петя Петрова. Нейни заместници са Ани Иванова и Гинка Мирчева-Теофилова. В състава на Комисията са общо 13 членове.

На 26 август от Централната избирателна комисия назначиха Общинска избирателна комисия в община Трън за предстоящите местни избори. По време на консултациите не е имало особени мнения и възражения. Протоколът е подписан на 16 август. Председател на Общинска избирателна комисия-Трън е Роза Златанова, а нейни заместници са Силвия Мирчева и Евгения Милтенова-Харалампиева.

Местните избори през есента ще струват 70,7 милиона лева, които бяха отпуснати от правителството. Тази есен кметове ще се избират за Общините Брезник, Трън и единствено в брезнишкото село Ноевци. Избирателите в двете общини ще гласуват и за общински съветници.

Виж също...

Loading...