Жители на Бегуновци: Водата отново се спира в петък без ясна причина, кметът на селото: Уведомила съм ВиК-Брезник за проблема

Жители на брезнишкото село Бегуновци останаха без вода през днешния ден, след като по-рано тази сутрин живителната течност е спряла. Кметът на населеното място Соня Славова пък е уведомила ВиК-Брезник за проблема с водата, предаде репортер на Zapadno.com.

Местната жителка Стефан Стоилкова писа до редакцията на Zapadno.com от името на нейните съселяни и с няколко поставени въпроса. “Здравейте. Пиша ви от името на всички жители на Бегуновци. Проблема е, че ОТНОВО водата се спира в петък без ясна причина! На въпроса “Как да живеем без вода?” отговора на кмета на селото беше ” Ми изкопайте си бунари и вие” …. Ние искаме да знаем каква е причината всяка седмица от петък до неделя да се спира водата? Ако сме на режим поне да бъдем уведомени. В селото има възрастни хора на легло, има бебета и малки деца …. как да намерим решение на проблема? И към кого да се обърнем, след като кметицата не я е грижа и потулва проблемите? Вече не се търпи!!!!!!”, съобщи Стефани Стоилкова.

Началникът на ВиК-Брезник, както и управителят на ВиК-Перник бяха потърсени за коментар по темата, но към момента на писане на публикацията все още не са открити. Кметът на селото Соня Славова поясни, че от около 8 часа сутринта водата в Бегуновци е спряла. Тя е уведомила ВиК-Брезник за безводието в населеното място. Вчера пък е била ремонтирана авария между Бегуновци и Непразненци.

През последните седмици има проблеми с водата и в други населени места на община Брезник. Читатели от различни части на селата Кошарево и Слаковци също се оплакаха от безводие. През летните месеци проблемите с водоснабдяването в селата идва предимно от разхищението на питейна вода за непитейни нужди като поливане на градини. По-високото потребление на питейна вода в малките населени места и старите водопреносни мрежи също играят роля за безводието.

Виж също...

Loading...