Кандидатът за кмет на Трън от БСП е летецът Александър Христов, който живее в село Врабча

Двама души бяха номинирани за кандидат за кмет на Община Трън от БСП – Петър Арсов и Александър Христов. По време на общинската партийна конференция на столетницата беше избран за кандидат за кмет на Трън Александър Христов, предаде репортер на Zapadno.com.

Делегатите на общинската конференция, която се проведе в камерната зала на народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895”, гласуваха чрез тайно гласуване за кандидат за кмет от листата на БСП. Преди гласуването всеки имаше възможност да се изкаже по темата. Това направи единият от двамата номинирани за кмет – Петър Арсов. Той поясни, че е роден през 1943 година. В редиците на бившата БКП е бил приет през 1964 година, а през следващата 1965 година е бил утвърден. “Аз съм бивш комунист, настоящ социалист. Завършил съм три висши учебни заведения. Полковник от резерва и запаса. С богат административен и управленчески опит. Участвал съм в изграждането на инфраструктурните обекти в Трън. Една година съм работил в Общината в град Трън.”, каза Петър Арсов и поясни, че не е имал намерение да се кандидатира за кмет. По време на изказването си той засегна и частен проблем, който му се е случил.

След изказването на Петър Арсов се проведе тайното гласуване за излъчване на кандидат за кмет. Номинираният Александър Христов събра 22 гласа, а опонентът му Петър Арсов – едва 2 гласа. Нещо повече – номинацията на Александър Христов беше подкрепена и от общинския съвет на БСП в Трън. Александър Христов е роден н 5 септември 1956 година в град София. Завършил е висшето си образование със специалност “Военен летец-пилот” и квалификация “Летец-инженер”. Той има званието “полковник”. Семеен е с две деца, живее в трънското село Врабча.

Кандидатът за кмет на Трън от БСП благодари на своите съпартийци за доверието, което са му оказали. Той се зарече, че ще положи всички усилия на предстоящите местни избори БСП да има кмет в Трън и да спечели битката с ГЕРБ. “Битката ще бъде доста жестока, ако искаме да спечелим изборите. Аз и предизборният щаб ще направим всичко, което зависи от нас. Но без вашата подкрепа и конкретна работа от вас, с всички ваши приятели, познати и с всички гласоподаватели от общината, тази победа ще бъде много трудна. Трябва да ги убедите, че ние сме по-добрите.”, каза Александър Христов по време на изказването си. Той засегна темата с ремонта на моста при местността “Секирица”, който се протече почти година.

На конференцията присъстваха председателят на областния съвет на БСП-Перник Валентин Петков и областният координатор на БСП-Перник Николай Добрев.

Очаквайте на страниците на Zapadno.com още пикантни подробности от общинската конференция на БСП-Трън!

Виж също...

Loading...