Туристи с кемпери похвалиха продукцията на мандрата в брезнишкото село Ребро, която посетили на път за Власинското езеро в Сърбия

Екологичната продукция на мандра “Му-Му” в брезнишкото село Ребро удиви група туристи от София, предаде репортер на Zapadno.com.

Наскоро групата с туристи, които тръгнали за почивка с 7-8 кемпера, се отбила специално в село Ребро, за да посети местната еко мандра. “Бяхме тръгнали за Власинското езеро и се отбихме от пътя в село Ребро, за да си купим кашкавал. Там ни почерпиха и гюбек. Жената там ни даде по едно огромно парче…”, разказа един от туристите, който се свърза със Zapadno.com за да сподели впечатления от мандрата.

За еко мандрата в подножието на планината Любаш туристите разбрали от информация в интернет. “Аз преди да тръгна за някъде – чета. В интернет имаше пътеписи от мотористи, които бяха ходили в тази ферма.”, сподели туристът от групата почиващи с кемпери от столицата. Допреди да опитат продукцията на мандрата в село Ребро, групата туристи се снабдявала с екологични продукти от Рупите, но сега твърдо заявяват, че произведеното в Брезнишко е по-добро.

Мандрата е селото се държи от фермерско семейство, в което начело е фермерът Любомир Симов, известен в региона с прякора Муката. Наследил е прякора от дядо си и на местния диалект означава „Мъка“. Муката предал прякора си и на своя син – Светльо. Затова в този район местните ги наричат като Голямата Мука и Малката Мука. В мандрата се произвеждат сирена, различни видове кашкавали, масло, луканки и други екологични продукти, произведен чрез затворен цикъл.

Снимка: Светльо Любомиров – Малката Мука

Виж също...

Loading...