Брезничанинът Росен Тодоров отново оглави една от важните служби в държавата след като президентът освободи предшественика му

Брезничанинът полковник Росен Тодоров отново е временен началник на Националната служба за охрана, научи Zapadno.com.

На 26 август президентът на Република България Румен Радев издаде указ, с който освободи генерал-майор Данчо Дяков от длъжността началник на Националната служба за охрана. С нов указ, президентът назначи полковник Росен Тодоров за началник на Националната служба за охрана. До момента на назначението си полковник Росен Тодоров беше заместник-началник на една от важните служби в държавата. Промяната е в сила от 30 август.

През месец февруари 2018 година, полковник Росен Тодоров отново оглави временно Националната служба за охрана, след като тогавашният ръководител генерал-лейтенант Ангел Антонов беше освободен от президента. Близо 10 дни след временното назначение, президентът издаде нов указ, с който определи вече освободеният генерал-майор Данчо Дяков за ръководител на Службата за охрана.

Полковник Росен Тодоров е роден на 13 юни 1968 година в град Брезник. Той е семеен, с две деца. Завършва ВНВУ „Васил Левски“ със специалност „Войсково разузнаване“. Офицер е от българската армия от 1990 до 1992 година. През 1992 година е назначен на кадрова военна служба в Национална служба за охрана като последователно заема длъжностите разузнавач, инспектор, старши инспектор, главен инспектор, началник на група, началник на сектор. От началото на месец септември 2016 година изпълнява работа по вътрешно съвместителство като началник на отдел 03. Със заповеди на началника на Национална служба за охрана е повишаван в поредно офицерско звание, както следва: през 1993 година – старши лейтенант; през 1997 година – капитан; през 2000 година – майор; през 2003 година – подполковник; през 2006 година – полковник. С Указ № 309 от 17 септември 2016 година на президента на Република България е назначен за заместник-началник на Националната служба за охрана.

Снимка: Национална служба за охрана

Виж също...

Loading...