Мобилни полицейски екипи ще посетят жителите на села в Брезнишко и Трънско, за да борят борят битовата престъпност

Полицейски инспектори от Областна дирекция МВР-Перник ще посетят 10 населени места в общините Брезник и Трън. Посещенията ще се реализират през този месец и са с цел противодействие на конвенционалната престъпност, поясниха от пресцентъра на полицията.

По-рано днес мобилни полицейски екипи са посетители трънските села Лялинци, Неделково, Мракетинци, Парамун и Филиповци. В пограничната община предстоят срещи с жителите на селата Ездимирци, Врабча, Банкя, Милкьовци и Велиново. Посещенията на полицейските инспектори в населените места ще бъдат на 9 септември и ще се провеждат в кметските наместничества.

На 13 септември пък ще се реализират посещения и в Брезнишко. Тогава полицейски екипи ще посетят селата Горни Романци, Долни Романци, Бабица, Арзан и Гоз. Местата за провеждане на срещите ще бъдат в кметствата на населените места. Часовете на срещите в двете общини ще бъдат в различни интервали, според предварително изготвения график.

Мобилните групи са част от плана на МВР за противодействие на конвенционалната престъпност. Сформирани са екипи за посещения в населени места, в които няма постоянно полицейско присъствие. Те се срещат с жители и представители на местната власт, за да разговарят с тях по актуални проблеми и да приемат сигнали за престъпления или различни нарушения.

Виж също...

Loading...