Чудото в Трънско се случи! Намериха се купувачи на магазини в селата Горочевци и Долна Мелна, които НАП обяви на търг

Магазини в трънските села Горочевци и Долна Мелна вече имат нови собственици, които са от София, научи Zapadno.com. Недвижимите имоти бяха обявени за продажба чрез търг, който Национална агенция за приходите обяви през месец юли тази година.

На единият купувач е възложен търговският обект с площ 200 квадратни метра в село Долна Мелна. Имотът съставлява първи етаж от двуетажна търговска сграда, ведно с избено помещение – мазе, и съответните идеални части от общите части на сградата и от правото на собственост върху земята, върху която е построен, и от правото на строеж върху мястото, ведно с всички подобрения върху имота. Сумата, за която е продаден магазинът е 13 501 лева, поясниха от териториалната дирекция на Национална агенция за приходите в София.

Другият купувач, който е спечелил търга, вече притежава двуетажна търговска сграда с площ 228 квадратни метра (лявата половина от сграда близнак с отделен вход, цялата сграда е с площ 456 квадратни метра), изградена в село Горочевци. Новият собственик получава и правото на строеж върху мястото, върху което е построен имотът, ведно с всички подобрения върху него. Сградата е на два етажа с масивна конструкция с гредоред. Покривът е скатен, покрит с керемиди. Отвън сградата е измазана, но не се поддържа. Първият етаж съдържа магазин с под паркет и стени с мазилка. Дограмата е дървена. Вторият етаж съдържа канцеларии. Дограмата е дървена. Сградата не функционира и се нуждае от ремонт. Сградата е без вътрешен санитарен възел. Недвижимият имот е закупен за 5 815 лева, отбелязаха от Национална агенция за приходите.

Чрез търгът беше обявен и магазин в село Стайчовци с площ 116 квадратни метра и при първоначална цена в размер на 7 300 лева.

Какво ще се случи със закупените чрез търга търговски обекти в двете трънски села предстои да разберем. Неоспорим факт е, че пътищата до Горочевци и Долна Мелна са осеяни с множество дупки, които никоя власт досега не може да оправи.

Виж също...

Loading...