Полицаи ще следят за скоростта по пътя за Трън, допълнителни екипи пък ще са разположени на граничен пункт “Стрезимировци”

Засилени мерки за сигурност по пътищата на страната предвиждат от главна дирекция “Национална полиция” заради предстоящите три почивни дни. Предвид стратегическото място на област Перник и свързващите го национални пътища полицейското присъствие и тук ще бъде увеличено, както от униформени полицаи, така и от цивилни. Информацията беше обявена на пресконференция в сградата на Областна дирекция МВР-Перник от началник сектор „Пътна полиция“ главен инспектор Слави Лазов, съобщиха от пресцентъра на полицията.  

На входно-изходните артерии на Перник ще бъдат разположени допълнителни екипи, които да регулират трафика в посоките към граничните контролно-пропускателни пунктове на България за Гърция – Кулата и Калотина, както и тези за Сърбия – Стрезимировци и Гюешево. „Очаква се основния трафик да е насочен към съседна Гърция. За това в тази посока се въвежда забрана за движението по автомагистрала Струма в двете посоки за товарни автомобили над 12 тона. Ограничението не важи само за камионите превозващи бързоразвалящи се храни и цистерни.”, уточни Лазов.

През трите дни патрули ще следят за скорост и ще регулират движението и на пътя към Трън, както и на този за Кюстендил. „Предвидени са освен основните 36 служители на пътна полиция още 35 от териториална полиция и 15 командири на отделения  като допълнителни сили,  да се включат в направената организация по пътищата.“, допълни Лазов.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно, да спазват поставената сигнализация и указанията на „Пътна полиция“. Органите на реда ще проверяват за не връчени актове или фишове. За шофьорите, които имат такива веднага ще се пристъпи към връчване, като за тази цел ще се правят справки с дежурните части. Ще бъдат осъществени срещи с кметовете на общини и населени места, за уточняване на масовите мероприятия. На тях ще присъстват достатъчно сили и средства от страна на полицията, за осигуряване реда и спокойствието на гражданите. При паркиране на автомобилите, в тях да не се оставят скъпи вещи и предмети, което е предпоставка за разбивания и кражби.

През цялото време ще се провеждат специализирани полицейски операции, като акцента ще бъде върху скоростта и употребата на алкохол и други опиати. Гражданите могат да подават сигнали на телефон 112 за всяка забелязана нередност от тяхна страна.

Виж също...

Loading...