17 са общинските жилища за отдаване под наем в град Брезник, но ще се работи и за още едно, което да бъде резервно

Общо 17 общински жилища за отдаване под наем са разположени на територията на община Брезник. Жилищата се намират изцяло в град Брезник и се отдават под наем за крайно нуждаещи се хора и семейства, предаде репортер на Zapadno.com.

Миналата седмица Общински съвет-Брезник прие базова наемна цена за общинските жилища за настаняване под наем на граждани с установени жилищни нужди в размер на 44 стотинки за квадратен метър жилищна площ. В Наредба за реда за управление и разпореждане с общински жилищен фонд са указани критериите за отдаване под наем, както и критериите на желаещите да наемат общинско жилище. 17 на брой са общинските жилища в Брезник. “От доста години насам бройката е тази. Сега имаме увеличение на едно жилище, което предстои да бъде ремонтирано. От Министерство на земеделието, храните и горите е прехвърлена тази сграда, находяща се в бивше ДЗС. Била е държавна собственост, сега е прехвърлена на Общината. Идеята е то да остане като резервно жилище за форсмажорни обстоятелства настъпили при някое семейство или при някой човек. Общината трябва да има такова жилище, но тъй като не е било експлоатирано доста дълго време се нуждае от цялостен ремонт, което вероятно ще стане в следващата бюджетна година. Така че ще имаме и резервно жилище.”, поясни заместник-кметът на Община Брезник Мария Добревска и добави, че ако бъдат задележи средства от Общинския съвет, резервното общинско жилище ще бъде факт.

Всичките общински жилища се използват и са отдадени под наем на крайно нуждаещи се хора и семейства. Жилищата се намират в жилищни сгради и са едностайни и двустайни. Площта им варира между 60 и 30 квадратни метра с мазетата и прилежащите части в блоковете.

Виж също...

Loading...