Възпитаничка на езиковата школа в Брезник започна обучение в едно от най-престижните училища на Европа

Възпитаничката на езиковата школа към брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870” Катя Георгиева бе приета и вече се обучава в King’s College в Мадрид, което е едно от най-престижните училища в Европа, съобщи за читателите на Zapadno.com Кънчо Атанасов.

Младата надежда на езиковата школа в Брезник е трябвало да премине през много сериозен подбор, който е в съответствие с изключително строгите изисквания и критерии на колежа. Катя е трябвало да покаже отлични знания и умения по владеенето на английски език. Учебната програма на King’s College е съобразена с английската образователна система. Преподавателският състав е висококвалифициран, предимно от Англия и Испания. Високите стандарти за обучение водят до отлични резултати финалните изпити. Възпитаниците на колежа продължават образованието си в най-добрите университети във Великобритания, Испания и в други страни, поясни още Кънчо Атанасов.

King’s College e традиционно английско училище, което приема ученици от различни националности. Колежът се намира 25 километра от центъра на Мадрид. Неговото местоположение предоставя отлични възможности за обучение в спокойна, безопасна среда и същевременно лесен достъп до забележителностите на испанската столица. В King’s College се обучават 1 350 деца от 45 националности. Кампусът на училището разполага с отлична база: аудитория, 7 лаборатории, 2 библиотеки, компютърни зали, 2 музикални зали, студио по приложни изкуства и 3 семинарни зали. Класните стаи са просторни и модерно оборудвани с компютри и с мултимедийна техника. Колежът разполага с отлична спортна база: закрит 25-метров плувен басейн, тенис кортове, волейболно и баскетболно игрище, футболно игрище, гимнастически салон и конна база. Предлагат се и разнообразни клубове по интереси: приложни изкуства, театър, музика, пеене, информационни технологии и други.

За своите ученици колежът често организира посещения на културни забележителности и спортни прояви из цяла Испания. Училището редовно организира посещения до забележителности и екскурзии до различни градове в Испания, Англия, Германия, Португалия и други. Това отбеляза още Кънчо Атанасов и пожела на Катя на добър час.

Снимка: Кънчо Атанасов

Виж също...

Loading...