Разхищители на вода в Бегуновци врътнаха кранчетата при появата на ВиК служители и така резервоарът остана пълен, но за ден

Контрольори на ВиК-Перник са извършили проверка в брезнишкото село Бегуновци по повод честата липса на вода. Това стана ясно от отговор на управителя на ВиК-Перник инженер Иван Витанов на зададен от Zapadno.com въпрос.

Екип от двама контрольори са направ внезапна проверка в село Бегуновци. “С кмета на Община Брезник Васил Узунов се разбрахме да изпратя един екип-контольори да направят проверка в Бегуновци. Отидоха онзи ден, направиха изненадваща проверка.”, поясни инженер Иван Витанов.

Контольорите са пристигнали в селото сутринта, а ефектът от посещението им е бил налице същата вечер. “Кметът Узунов ми звънна лично и каза: “Знаеш ли какъв е ефектът от твоята проверка? До вечерта резервоарът преливаше.”. Представяте ли си какво се е поливало и каква вода… Направихме проверка в Бегуновци – резервоарът е пълен. Заминахме си – резервоарът е празен.”, каза още управителят на ВиК-Перник и поясни, че проблемът идва именно от прекомерното използване на вода за непитейни нужди.

Водопреносното дружество извършва проверки и в други населени места, но ръководството е категорично, че потребителите трябва да имат съзнание за пестене на водата. Проверява се и за незаконни отклонения от водопреносната мрежа, които също нанасят загуби.

Виж също...

Loading...