Клуб за народни танци “Трънски ритми” изви кръшни хора на сцената на фестивала “Фолклорни нюанси” в Царево

Клуб за народни танци “Трънски ритми” към народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895” е взел участие в грандиозния фестивал “Фолклорни нюанси”, който се провежда през цялото лято в няколко черноморски курорта, предаде репортер на Zapadno.com.

Фолклорната формация от град Трън се е качила на сцената на фестивала в края на месец август в курортния град Царево. Пред публиката танцьорите от “Трънски ритми” са изпълнили “Трънско хоро” и “Мома Яница”. “Много добре беше. Имаше състави от Хърватска, имаше даже и духова музика, фестивалът не е само за фолклор. Бяха поканили младежки духов оркестър от Плевен. Имаше даже колеги от Враца, с които миналата година бяхме заедно на фестивал на Златни пясъци.”, сподели ръководителят на клуб за народни танци “Трънски ритми” Емилия Миланова.

Фестивалът “Фолклорни нюанси” не е с конкурсен характер. Събитието се провежда от началото на месец юни до средата на месец септември на откритите сцени на Лозенец, Приморско, Китен и Царево. Сред целите на фестивала са предоставяне на участниците от всяка възрастова група да се срещнат и да установят контакт за взаимодействие и общуване на основата на фолклора, както и да даде поле за изява на изпълнители, изразяващи своята национална идентичност, чрез народни песни, костюми и занаяти.

Снимка: Пламен Драшков

Виж също...

Loading...