Ръководството на БСП-Трън: Поемаме отговорността за загубата на евровота и това много ни тежи

Ръководството на БСП-Трън не е удовлетворено от резултатите на изборите на Европейски парламент, които се проведоха преди няколко месеца. От местната структура смятат, че причината за по-ниските резултати в полза на БСП са отговорни именно те. Това стана ясно по време на анализ и оценка за участието на общинската организация в изборите за членове на Европейски парламент от Република България, предаде репортер на Zapadno.com.

Анализът беше представен по време на общинската конференция от председателя на БСП-Трън Иванка Гълъбова. В началото тя благодари на всички активисти, които са работили по време на кампанията за евроизборите. “На проведените избори за Европейски парламент българският избирател ни определи мястото на втора политическа сила след ГЕРБ при резултат 24,24 от излезлите да гласуват българи на 26 май.”, каза Иванка Гълъбова по време на представянето на анализа.

На конференцията бяха представени данни за проведените срещи с избиратели в община Трън, както и населените места, в които гласувалите за БСП са повече от тези за ГЕРБ. От цифрите стана ясно, че по време на евроизборите гласувалите за БСП в село Лева река са 14, в село Ерул – 13, в село Бусинци – 13, в село Ломница – 8, а в селата Вукан, Главановци и Слишовци резултатите са били сравнително добри с много малка разлика в полза на партията на Бойко Борисов. В първа и втора избирателна секция в Трън резултатите са били почти наравно с тези на ГЕРБ, но най-тревожни за БСП са тези от трета и четвърта секция в града. “При нас избирателната активност беше по-висока в сравнение с други общини. За съжаление много от нашите хора не отидоха да гласуват. Те за пореден път не разбраха, че като не гласуват по този начин подкрепят ГЕРБ. Крайният резултат от евровота е следният: за ГЕРБ гласуваха 730 избиратели или 47,84 %, за БСП гласуваха 423 или 27,72 %, за “Обединени патриоти” – 132-ма или 8,65 %, за “Воля” – 54 избиратели или 3,54 %. Аз, както и цялото ръководство на общинския съвет на БСП поемаме отговорността за загубата на евровота и това много ни тежи.”, каза председателят на БСП-Трън Иванка Гълъбова. Сред пропуските на партията са били по-малкото проведени срещи с избиратели в град Трън и селата.

Виж също...

Loading...