Гласоподавателите в Трънско ще избират кмет и нов Общински съвет в 22 избирателни секции, сред които и една подвижна

Общо 22 избирателни секции за провеждане на местните избори ще бъдат образувани в община Трън на 27 октомври. 5 от избирателните секции ще бъдат в град Трън, а една ще бъде подвижна, научи Zapadno.com.

Гласоподавателите ще могат да дадат своя глас в урните в трънските села Туроковци, Зелениград, Главановци, Слишовци, Бусинци, Вукан, Долна Мелна, Лева река, Ерул, Глоговица, Велиново, Неделково, Филиповци, Ездимирци, Ломница и град Трън. Избирателните секции ще бъдат разположени в кметствата и кметските наместничества по селата, като в село Бусинци ще се гласува в Музея на бусинската керамика. В град Трън пък избирателни секции ще бъдат разположени в средно училище “Гео Милев” и в бившата болница. В село Филиповци пък ще бъдат разкрити 2 избирателни секции – в сградата на кметството и в частния дом за възрастни хора.

Една ще бъде подвижната избирателна секция за цялата погранична община. Чрез нея ще могат да гласуват избиратели с трайни увреждания, чието здравословно състояние не им позволява да бъдат придвижени до съответната избирателна комисия.

Виж също...

Loading...