Граничният пункт на Стрезимировци показва най-добрите резултати на цялата западна граница срещу чумата по свинете

Граничният пункт в община Трън дава най-добри резултати по западната граница на Република България по превенция срещу разпространението на Африканска чума по свинете. Това стана ясно по време на заседание на Областната епизоотична комисия, предаде репортер на Zapadno.com.

На граничен контролно-пропускателен пункт “Стрезимировци” в община Трън вече е на разположение 24-часов докторски екип. “Имаме най-добрите резултати на цялата западна граница. Това трябва да го подчертая. На съвещанието, което беше миналия вторник се оцени и от нашето ръководство на Регионалната дирекция. Така, че всички задачи, които са поставени, ние ги изпълняваме на 100 %.”, каза началникът на Гранично полицейско управление-Трън Кирил Дамянов.

Контролът на границата със Сърбия в Трънско се затегна в средата на месец юли тази година. Служители на граничен контролно-пропускателен пункт “Стрезимировци” щателно проверяват автомобилите за нелегален внос на хранителни продукти от месо. Моторните превозни средства се обработват автоматично чрез струйно впръскване на дезинфектант. Мерките бяха предприети поради разпространението на Африканската чума по свинете в страната ни.

Снимка: Областна администрация-Перник – пресцентър

Виж също...

Loading...