Началникът на пожарната команда в Брезник винаги приема хора, които търсят помощ от специализираното звено

През целия днешен работен ден в Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението”-Брезник се провежда инициативата “Ден на отворените врати”. Но и без тази инициатива, началникът винаги посреща граждани с усмивка и намерение да ги изслуша, увери се репортер на Zapadno.com.

От 9 до 14 септември в региона се провежда традиционната седмица на пожарната безопасност, която е посветена и на 114-годишнината от първото отбелязване на професионалния празник на огнеборците. По този повод пожарната команда в община Брезник също се включва с няколко инициативи в тематичната седмица. Първата е “Ден на отворените врати”, който се провежда днес, 10 септември. През този ден всеки желаещ може да се запознае отблизо със специализираното звено по пожарна безопасност и защита на населението.

Началникът на Районната служба на пожарната в Брезник главен инспектор Чавдар Асенов е ръководител на звеното от 2015 година. Дори и по време на почивните си дни той и колегите му се отзовават, когато има произшествия. Но и без произшествия граждани търсят съдействие от огнеборците на място, в сградата на службата. “Не може гражданинът да чака на вратата и ти да му кажеш, че има приемен ден, в който да дойде съответно да подаде документи или да сподели проблем. Така че всеки ден съм насреща. Каквото мога ще помагам.”, увери началникът на Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението”-Брезник. През последните седмици в пожарната команда пристигат предимно земеделски производители във връзка с жътвената кампания, за да внасят документи.

До 13 септември, всеки ден от 9:30 до 12:00 часа в Районната служба на пожарната в Брезник ще се провеждат приемни за граждани с открити телефонни линии на телефон 07751 38 73. На 12 септември от 10:00 часа огнеборците от пожарната команда ще влязат в детска градина “Брезица”. В детското заведение те ще демонстрират тактико-технически способи на силите и средствата за реагиране при пожари, бедствия и извънредни ситуации и провеждане на учебна евакуация.

Виж също...

Loading...