Училищата в Брезник, Трън и Ноевци ще посрещнат близо 700 ученици в първия учебен ден на 16 септември

Близо 60 първокласници ще прекрачат училищните прагове на учебните заведения в градовете Брезник и Трън, както и брезнишкото село Ноевци в началото на новата учебна година. Това съобщиха специално за Zapadno.com от Регионално управление на образованието-Перник.

Записаните към момента първокласници в средно училище “Васил Левски” в Брезник са 29, а тези в средно училище “Гео Милев” в Трън – 24. В основното училище “Христо Смирненски” в село Ноевци са записани 6 първокласници. Това показват данните, седмица преди началото на учебната 2019/2020 година. Има вероятност да се запишат и още ученици в учебните заведения, така че броят им може да се промени, поясниха от Регионално управление на образованието-Перник.

По предварителните данни общият брой на учениците в трите училища на двете общини е 689. Това е с около 30 ученици повече отколкото през учебната 2018/2019 година, когато общият брой на записаните в трите учебни заведения възпатници бяха близо 660. През новата учебна година най-много ученици ще се обучават в училището в град Брезник – 366. В училището в град Трън пък ще се обучават 278 ученици. Основното училище в село Ноевци са записани 45 ученици.

Новата учебна година ще бъде открита на 16 септември, тъй като 15 септември се пада в неделя.

Виж също...

Loading...