Брезник ще се включи в кампанията “Да изчистим България заедно”, Общината ще раздава чували и ръкавици за доброволците

Община Брезник ще се включи в националната кампания на bTV Media Group “Да изчистим България заедно”, която ще се проведе тази събота, 14 септември, съобщиха от общинската администрация.

За доброволците общинската администрация ще подсигури консумативи за събиране на отпадъци – чували и ръкавици. В деня на мащабното почистване ще се организира извозване на събраните боклуци до Регионалното депо за битови отпадъци в Перник. Община Брезник ще инициира почистване на лесопарк “Бърдото”. Началото на кампанията в Брезник ще бъде в 9:00 часа на 14 септември пред сградата на общинската администрация, както и пред кметствата и кметските наместничества в общината, където по традиция местните се организират.

Кампанията цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда, и да направи България по-чиста и красива в дългосрочен план. Емблематичната кампания отрежда водещо място на България сред страните с най-добри доброволчески практики в грижата за околната среда в света. Тази година „Да изчистим България заедно” разширява обхвата си с нови възможности за подобряване на средата, в която живеем. На 14 септември доброволците от цялата страна ще могат не просто да почистят замърсените зони, но и да инициират други добри дела, като обновят детски площадки и градинки, спасят унищожени гори или засадят нови, ремонтират туристически табели и заслони, боядисат пейки и дадат други добри примери, с които да направят България не само по-чиста, но и по-красива, поясняват организаторите.

Кметът на Община Брезник Васил Узунов отправи покана към всички граждани да се присъединят към инициативата. От Общината оповестиха и телефони за контакти във връзка с почистването, които са 07751/20 10 и 07751/20 34.

Виж също...

Loading...