В събота 12 отбора от община Брезник ще мерят футболни сили на стадиона в Ноевци за втория турнир по футбол

12 отбора ще се включат в предстоящия втори приятелски турнир по футбол, който ще се проведе в събота (14 септември) в брезнишкото село Ноевци, научи Zapadno.com.

Отборите ще бъдат разпределени в 4 групи (по 3 отбора в група). Първата групова фаза ще започне в 14:30 часа. По програма четвъртфиналите ще започнат в 17:30 часа. Около 18:30 часа е предвидено да се проведе полуфиналът на турнира. Победителят за трето място ще бъде излъчен в 19:00 часа, а в 19:10 часа ще започне мачът за финалното първо място.

Времетраенето на един мач е 2 полувремена по 10 минути с 3-минутна почивка между тях. В груповата фаза класирането се прави на база спечелени точки (3 точки за победа и 1 точка за равен). При равен брой точки, определящ в класирането е директният сблъсък (задължително се бият дузпи при равен, като този показател има значение при равенство в точките). Едва след това следват показатели голова разлика, повече вкарани голове и така нататък. При равен брой точки между трите отбора, определяща е головата разлика, повече вкарани голове и така нататък, поясниха организаторите на турнира.

В елиминационната фаза при равенство продължения не се играят, а победителят се излъчва чрез изпълнение на дузпи (по три, а при ново равенство – по една, до определяне на победител). По време на мач смените могат да бъдат неограничен брой (на хокеен принцип) и се извършват през централната зона на терена без играта да бъде спирана. Новият играч влиза на терена след напускане на сменения. Не се допуска отнемане на топката от противников състезател чрез „шпагат“. При използване на такъв похват от страна на състезател, срещу неговият отбор се отсъжда непряк свободен удар. Наказателен удар (дузпа) се изпълнява от 5 метра. Не се маркират засади. При изпълнение на свободен удар стената е на разстояние от 5 метра. От удар от вратата (аут) не може да се отбележи директно гол. Странично хвърляне (тъч) се изпълнява с крак, като топката се подава само по земя, като при грешно изпълнение топката е за противниковия отбор. От странично хвърляне (тъч) не може да се отбележи директно гол. Вратарите нямат право да играят с ръце, когато топката е върната от техен съотборник с крак или след странично хвърляне, отбелязаха още организаторите.

При директен червен картон или втори жълт картон (респективно червен) състезател напуска терена и отборът му играе в намален състав 5 минути, като състезателят няма право на участие до края на срещата и след изтичане на 5-минутното наказание мястото му се заема от друг играч от отбора. След получени наказателни картони състезателите имат право на участие в следващата среща на отбора си. Организаторите си запазват правото при неспортсменски прояви да спират състезателните права на отделни играчи за определен брой срещи или до края на турнира. При грубо неспортсменско поведение (удар, блъскане) срещу съдия или състезател от противников отбор, по преценка на съдията, двубоят се прекратява и на виновния отбор се присъжда служебна загуба, поясниха организатоите.

Турнирът се организира от футболен клуб “Черногорец” и е под егидата на „Асарел-Инвестмънт“. Сред отборите на предстоящото спортно събитие ще има играчи от град Брезник и брезнишките села Ноевци, Гигинци и Режанци.

Виж също...

Loading...