Полицаи в общините Брезник и Трън ще почистват около Районните си управления тази събота

Кампанията “Да изчистим България заедно” ‘2019 с активно включване на териториалните структури и общините в област Перник, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация-Перник.

По покана на областния управител и директорите на ведомствата, служителите от 14 институции са заявили желанието си да се включат в кампанията, като сами са определили своите локации за почистване.

Служители към Областна дирекция на МВР ще чистят в района на Районно управление-Брезник и прилежащия терен на улица “Андрей Михайлов“ № 80, както и в района на Районно управление-Трън и прилежащия терен на улица “Харалампи Стоянов“ № 1.

Служители към Областно пътно управление ще почистят отбивка по третокласен път 811 в района на Брезник. В община Трън пък служители на Районната пътна служба ще чистят около чешмата при моста в местността “Секирица”.

Общините от област Перник ще се включат в деня на голямото почистване с дейности в междублокови пространства, локации за отдих и развлечения, както и важни обществени места.

Вече девета поредна година инициативата „Да изчистим България заедно” ще превърне в един отбор хиляди хора, които искат да живеят на едно по-чисто място. Емблематичната кампания отрежда водещо място на България сред страните с най-добри доброволчески практики в грижата за околната среда.

Областния управител разпредели средства за транспортиране на събраните отпадъци на общините от региона под формата на бонове за гориво, предоставени от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда. Губернаторът е обезпечил участващите и с почистващи материали – чували и ръкавици.

Виж също...

Loading...