Гигинчанка декорира ретро кът със стари семейни вещи, които бяха дарени на читалището в село Гигинци – СНИМКИ

Анна Александрова от брезнишкото село Гигинци направи дарение на местното народно читалище “Искра-1952”, научи Zapadno.com.

Анна Александрова е дъщеря на секретаря на читалището Пепи Борисов. Тя се занимава професионално с декорации. От 2 години работи в чужбина. Една година е работила в престижен хотел в Кипър, а отскоро в Германия. “Това лято го прекарах в Гигинци откъдето съм и родом. Идеята започна след като намерих една стара лампа и реших да дам живот и на един стар куфар. Декорирах ги и след това дойде идеята да направа ретро кътче, направено от стари неща, но в малко по-модерен облик. Всички цветя и материали са от гората и полето. След като всичко стана готово беше въпросът как да се снимам. Тогава баща ми ми показа снимка на моята баба в литак и вече знаех, че ще се снимам с литак. Така и моята идея и желание вече са факт.”, сподели Анна Александрова. Тя добави, че е извършила това дело с много любов и щастие.

След фотосесията, която е направена пред стара порта в селото, гигинчанката дари вещите за постоянна изложба в местното читалище. За последните седмици това е поредната добра новина, свързана с читалището на Гигинци. Наскоро институцията се сдоби с рафтове за съхранение и експониране на материали, както и с витрини за отличията на местната сурвакарска група. Прочетете още по темата в публикацията: Читалището на Гигинци се сдоби с инвентар за експозиции, ще представят отличията на сурвакарската група на селото – СНИМКИ.

Разгледайте снимки от фотосесията, която Анна Александрова направи в село Гигинци:

Виж също...

Loading...