Общините Брезник и Трън са в пълна готовност за началото на новата учебна година на 16 септември

Учебните заведения на територията на общините Брезник и Трън са приведени в готовност за началото на новата учебна 2019/2020 година. Това стана ясно по време на заседание на Областната комисия по безопасност на движението, предаде репортер на Zapadno.com.

На територията на община Брезник функционират една детска градина и две училища. Всички пешеходни пътеки на територията на общината са повдигнати по стандарт. През месец август всички пешеходни пътеки са били пребоядисани. Пред училищата са поставени преградни съоръжения. Светодиодните знаци за пешеходни пътеки също са работещи и с подменени акумулатори, поясниха от общинската администрация на Брезник.

На територията на община Трън функционират една детска градина и едно средно училище. Пешеходните пътеки на улиците покрай двете учебни заведения са освежени. Поставени са необходимите обозначителни пътни знаци. Дворовете на двете учебни заведения са оградени с масивна ограда, което възпрепятства внезапното изкачане на децата на платното за движение и предизвикване на инцидент, поясниха от общинската администрация в Трън.

Началото на учебната година в основно училище “Христо Смирненски” в брезнишкото село Ноевци ще бъде на 16 септември от 9:30 часа. В 10:00 часа пък ще бъде открита учебната година в средно училище “Васил Левски” в град Брезник, както и в средно училище “Гео Милев” в град Трън.

По време на заседанието на Областната комисия по безопасност на движението стана ясно още, че институциите в региона също са извършили необходимите действия за безпроблемно начало и провеждане на учебната година. На родителите са дадени препоръки да избират раници и дрехи със светлоотразителни знаци, което спомага за безопасността на деца и ученици.

Виж също...

Loading...