Директорът на училището в Ноевци: През учебната година ще учим децата да събират разделно отпадъците

През тази учебна година учениците в основно училище “Христо Смирненски” в брезнишкото село Ноевци ще бъдат учени да събират разделно отпадъците. Това ще е сред акцентите в училището, където предстои да се работи и по други инициативи, предаде репортер на Zapadno.com.

По-рано днес в учебното заведение би първият звънец за новата учебна 2019/2020 година. Близо 50 ученици от 1-ви до 7-ми клас пристъпиха през училищния праг. По време на тържественото откриване, първокласниците получиха подарък – книжка. Прочетете и вижте още по темата в публикацията: Училището в Ноевци стартира учебната година с подарък за първокласниците и екологична класна стая – СНИМКИ.

Учебната година стартира и с първите часове в екологичната класна стая. “Това, което ще бъде наша цел е проектът, който реализирахме с “Асарел-Инвестмънт” и Общината, наистина класната стая от рециклирани материали да заработи. Децата ще работят по допълнително заложени учебни часове към “Човекът и природата” с цел наистина да ги научим, че опазвайки природата, те ще бъдат ползотворни граждани на планетата Земя. Така че там ще имаме планиран открит урок, на който да поканим гости, които да видят как се работи. През годината с децата ще се работи в тази посока да събират разделно отпадъци, да предават хартия, която да се рециклира и хиляди други неща, които тепърва ще уточним.”, поясни директорът на училището Ивелина Ангелова.

Материалната база на основното училище в Ноевци е сред най-добрите в област Перник. Това е постигнато благодарение на колективната работа на учителския колектив и с помощта на учениците. “Работим всички заедно. И тази година, независимо дали влиза в длъжностната характеристика на учителите, всеки един от тях, наравно с чистача боядисвахме, забивахме пирони – всичко, което беше нужно, за да може днес училището да изглежда така. Никой не се е делил. Въпреки че е много като работа, когато се разпредели между всички, нещата се случват.”, поясни още директорът на учебното заведение Ивелина Ангелова.

Виж също...

Loading...