За вота за общински съветници в община Трън се регистрираха две партии, три коалиции и една местна коалиция

Две политически партии, три коалиции и една местна коалиция са се регистрирали за участие в изборите за общински съветници в община Трън на 27 октомври, научи Zapadno.com.

Политическите партии „Движение за права и свободи“, ГЕРБ, коалициите “БСП за България”, “Демократична България – обединение”, “Ние, Гражданите” и местната коалиция между ВМРО и “Воля” са регистрирани в Общинск избирателна комисия-Трън за участие във вота за общински съветници в края на октомври.

Броят на мандатите в Общинските съвети в област Перник ще се определя съгласно член 19 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, както и решение № 944-МИ от 3 септември 2019 година на Централната избирателна комисия. Мандатното разпределение за Община Трън е 11 мандата и остава без промяна.

На местните избори на 27 октомври, избирателите в община Трън ще могат да упражнят правото си на вот в 22 избирателни секции. 5 от избирателните секции ще бъдат в град Трън, 2 ще са в село Филиповци, а останалите ще бъдат в селата Туроковци, Зелениград, Главановци, Слишовци, Бусинци, Вукан, Долна Мелна, Лева река, Ерул, Глоговица, Велиново, Неделково, Ездимирци и Ломница. Подвижната избирателна секция за цялата погранична община ще бъде една. Чрез нея ще могат да гласуват избиратели с трайни увреждания, чието здравословно състояние не им позволява да бъдат придвижени до секционната избирателна комисия.

Виж също...

Loading...