За участие в изборите за кмет на Община Брезник са се регистрирали “БСП за България”, ВМРО, “Воля” и Инициативен комитет

Една местна коалиция, две политически партии и Инициативен комитет са се регистрирали в Общинска избирателна комисия-Брезник за участие в изборите за кмет на Община Брезник на 27 октомври, предаде репортер на Zapadno.com.

Крайният срок за регистрация на политически партии, коалиции и местни коалиции в местните избори беше до вчера. “До вчерашния ден имаме регистрирани четири политически партии, една коалиция, една местна коалиция и един Инициативен комитет. Нямаме решения за отказ от регистрация. Всички са регистрирани. От днес започваме регистрацията на листите за общински съветници и кметове. Организацията на работа е спокойна. Добре работим с Община Брезник.”, каза председателят на Общинска избирателна комисия-Брезник Петя Петрова по време на работна среща за степента на организационно-техническа подготвеност във връзка с провеждането на вота в регион Перник. Председателят на Общинска избирателна комисия-Брезник отбеляза, че на предстоящите местни избори за кмет на кметство Ноевци, а в останалите малки населени места на община Брезник ще бъдат назначавани кметски наместници.

Политическа партия “Воля”, политическа партия ВМРО, местна коалиция “БСП за България” и Инициативен комитет са се регистрирали за участие в изборите за кмет на Община Брезник на 27 октомври. Миналата седмица стана ясен кандидатът за кмет на Община Брезник от “БСП за България”, който е адвокатът Венета Петрова. Иницитивният комитет, който се е регистрирал за участие в кметските избори, издига кандидатурата на независимия кандидат Васил Узунов. Той е и настоящият кмет на Община Брезник, като през месец август общинската структура на политическа партия ГЕРБ реши да го подкрепи за местните избори.

Виж също...

Loading...