За участие в изборите за кмет на Община Трън са се регистрирали ГЕРБ, “БСП за България” и коалиция между ВМРО и “Воля”

Една политическа партия и две коалиции са се регистрирали за участие в местните избори за кмет на Община Трън на 27 октомври, предаде репортер на Zapadno.com.

На предстоящите местни избори избирателите в община Трън ще избират само кмет на Общината и общински съветници. Кметове за трънските села Филиповци и Туроковци няма да се избират, както беше досега, тъй като населението им е под прага от 350 жители на населено място. “До крайния срок, вчера, сме регистрирали една единствена местна коалиция и коалиции от партии, традиционните които са регистрирани в ЦИК. Общо взето очакваме много леки местни избори с оглед на подадените заявления. Нямаме регистриран Инициативен комитет. Очакваните от нас в последния момент партии, които традиционно участват в местните избори изненадващо за нас вчера не подадоха документи. Така че очакваме един спокойни местни избори.”, каза заместник-председателят на Общинска избирателна комисия-Трън Силвия Иванова по време на работна среща за степента на организационно-техническа подготвеност във връзка с провеждането на вота в регион Перник. “Работата в Комисията е спокойна. Общо взето сме част от състава от предишни избори, имаме и нови колеги. Работим спокойно и в синхрон с Община Трън.”, каза още заместник-председателят на Общинска избирателна комисия-Трън Силвия Иванова.

В Общинска избирателна комисия-Трън заявления за участие във вота за избор на кмет на Община Трън са подали от коалиция “БСП за България”, политическа партия ГЕРБ и местната коалиция между ВМРО и партия “Воля”. Наскоро общинската структура на БСП в Трън обяви своя кандидат за кмет на Общината, който е летецът Александър Христов. Местната структура на политическа партия ГЕРБ пък издигна Цветислава Цветкова за кандидат за кмет на Общината на предстоящите местни избори. Zapadno.com все още няма информация за кандидата за кмет от местната коалиция между ВМРО и “Воля”.

Виж също...

Loading...