Над 3 тона отпадъци извозиха от община Брезник след кампанията “Да изчистим България заедно”

3 320 килограма отпадъци са били събрани и извозени от района на община Брезник след провеждане на кампанията на bTV Media Group “Да изчистим България заедно”. Събраните боклуци са били транспортирани от общинската администрация на Брезник до Регионалното депо за битови отпадъци в град Перник, предаде репортер на Zapadno.com.

Отпадъците са били извозени в съботния ден, когато в цялата страна се проведе кампанията по масово почистване. Община Брезник също се включи активно в инициативата, като дори осигури за доброволците чували, ръкавици и извозване на събраните отпадъци.

Близо 80 доброволци са се явили в Брезник по време на провеждане на кампанията. Служители на общинската администрация почистваха районът на лесопарк “Бърдото”. Освен тях в “Да изчистим България заедно” се включиха служители на Районната пътна служба-Брезник, минното дружество “Трейс Рисорсиз”, полицаи и представители на детска градина “Брезица”, които почистваха други райони в и около града. Жители на общината в отделни махали и населени места също се самоорганизираха в групи по почистване през съботния ден.

Тазгодишната кампания на bTV Media Group завърши със събрани над 3 300 тона отпадъци и повече от 410 000 доброволци, които се включиха в почистването. От картата на България изчезнаха над 13 700 нерегламентирани сметища и замърсени зони. Доброволците се включиха в 359 акции за почистване и облагородяване в паркове и градинки. Над 5 400 дървета пък бяха засадени за ден, поясниха организаторите на кампанията “Да изчистим България заедно”.

Виж също...

Loading...