Общините в област Перник очакват чували за съхранение на изборни книжа и други материали, свързани с изборите

Преди дни Областна администрация-Перник е превела средства за осигуряване на организационно-техническата подготовка за местните избори на 27 октомври. Това обяви областният управител Ирена Соколова по време на работна среща за степента на организационно-техническа подготвеност във връзка с провеждането на вота в регион Перник, предаде репортер на Zapadno.com.

Преведените към шестте Общини в област Перник средства са за обезпечаване на двата тура на местните избори. “Съвсем скоро Общините ще имат получени чували за съхранение на изборни книжа и материали след изборите. Пликове за запечатване на печатите на секционните избирателни комисии, кутии за отрязъците с номерата на бюлетините и методическите указания на Централната избирателна комисия за работа на секционните избирателни комисии. Така изчерпваме консумативите, които Областна администрация трябва да осигури.”, каза Ирена Соколова по време на работната среща.

Кметовете на Общини създават организация за осигуряване на формулярите на изборните книжа за работа на общинската администрация, за работа на секционната избирателна комисия и за подвижната секционна избирателна комисия. Освен това осигуряват печати с уникален знак за запечатване на помещенията, в които ще се съхраняват изборните книжа и материалите след изборите. Кметовете на Общините и общинските администрации оказват съдействие на Общинските избирателни комисии за осигуряване на: печат на Общинската избирателна комисия; формуляри на книжа, необходими за нейната работа; списък с имената и номерата на кандидатите по кандидатски листи на партии и коалиции за общински съветници; бланка-чернова за отчитане на преференциите за работа на секционните избирателни комисии; протокол за предаване на сгрешен формуляр и приемане на нов формуляр на протокл на секционната избирателна комисия; подвижна секционна избирателна комисия.

Виж също...

Loading...