Проверяват училищните автобуси и след началото на учебната година, инспектори следят за спазване на изисквания за превоз на деца и ученици

От началото на месеца сме направили над 1 000 проверки на фирмите, извършващи превоз на деца и ученици. Това заяви заместник изпълнителният директор на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ Дамян Войновски по време на старта на съвместна инициатива на двете ведомства за контрол на пътя на училищните автобуси, съобщиха от пресцентъра на Министерство на транспорта.

„Преди началото на учебната година голяма част от автобусите не извършват превоз на ученици и поради това те са проверявани в предприятията, като за констатирани пропуски инспекторите на агенцията са издали 60 предписания. Съставени са и 7 акта на автобуси, които са превозвали деца. Направените нарушения са свързани с изтекъл технически преглед, непреминат преглед за психологическа годност на водачите и изтекли карти за квалификация.“, обясни Дамян Войновски. Той посочи, че проверките са съвместни с органите на МВР и ще продължат до края на този месец. Инспекторите ще следят дали са изпълнени направените предписания и спазват ли се всички изисквания за превоз на деца и ученици, допълни още той.

Виж също...

Loading...