Училището в Ноевци се сдоби с метално сърце за пластмасови капачки, което мината в Брезник предоставя и ще обслужва

От вчера децата и учителите в основно училище “Христо Смирненски” в брезнишкото село Ноевци ще могат да подпомогнат кампанията “Капачки за бъдеще”. Това ще става със събирането на пластмасови капачки в метално сърце, което вече е разположено в учебното заведение, научи Zapadno.com.

“Нашето метално сърце пристигна при нас. Надяваме се да успеем да го запълним бързо, за да подпомогнем каузата “Капачки за бъдеще” за закупуването на кувьози за болниците в България!👏👏👏”, съобщиха от учебното заведение във Фейсбук профила си.

Металното сърце за пластмасови капачки в училището е първото такова, което мината в Брезник доставя и ще обслужва. Още подобни съдове за подпомагане на кампанията “Капачки за бъдеще” ще бъдат поставени в центъра на село Сопица, в сградата на средно училище “Васил Левски” в град Брезник, както и при павилиона до брезнишката гимназия. Други две метални сърца ще бъдат разположени в град Брезник и село в общината.

Кампанията по събиране на пластмасови капачки в Брезнишко стартира през месец юни, когато беше поставено и първото метално сърце. Голяма част от специализираните съдове за капачки са изработени от ноевчанина Сашо Лозанов. Негово дело са и металните “сърца”, които мината осигурява в различни точки на общината.

Снимка: ОУ “Христо Смирненски” – село Ноевци

Виж също...

Loading...