Министърът на здравеопазването: Филиалите на “Спешна помощ” в Брезник и Трън ще бъдат преустроени и реконструирани

Преустройство и реконструкция са предвидени за филиалите на Центъра за спешна медцинска помощ в градовете Брезник и Трън. Това обяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев по време на вчерашния парламентарен контрол, научи Zapadno.com.

“Център за спешна медцинска помощ Перник е създаден с ПМС № 195 от 11.10.1995 година. Същият е структуриран с 5 филиала за спешна медицинска помощ, разкрити в градовете Перник, Радомир, Земен, Брезник и Трън. За осигуряване на спешна медицинска помощ в центъра са структурирани 8 (осем) мобилни екипа, един транспортен (домедицински) екип и 4 (четири) стационарни екипа разкрити във филиалите, в които няма лечебни заведения за болнична помощ с разкрити спешни отделения.”, поясни министърът на здравеопазването в отговор на запитване, отправено от народния представител Станислав Владимиров.

За подобряване на материалната база в Центъра за спешна медцинска помощ и филиалите му в област Перник е разработен голям инвестиционен проект „Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ”. По проекта ще се осъществи изграждане на нови, обновяване и реконструкция на старите сгради, в които са разположени центровете за спешна медицинска помощ и цялостна подмяна на автопарка и медицинското оборудване в него. За филиалите в Брезник и Трън е предвидено преустройство и реконструкция на съществуващите сгради, става ясно още от отговора на здравния министър.

Всъщност новината за това не е нова. Още в края на 2018 година министърът на здравеопазването Кирил Ананиев оповести информация за големия инвестиционен проект за подобряването на спешните медицински центрове. В рамките на проекта се предвижда преустройство на помещения на част от първи етаж от сграда на съществуващата поликлиника, използвани за нуждите на спешна медицинска помощ във филиала в Брезник. В “Спешна помощ” в Трън пък ще бъде направено преустройство на помещения от първи етаж от сграда на съществуващата общинска болница „Д-р Стамен Григоров“, използвани за нуждите на спешна медицинска помощ.

Виж също...

Loading...