Кандидатите за общински съветници от ГЕРБ и “БСП за България” (АБВ) в община Брезник бяха регистрирани

Кандидатските листи за общински съветници от политическа партия ГЕРБ и коалиция “БСП за България” (АБВ) за община Брезник бяха регистрирани в Общинската избирателна комисия, научи Zapadno.com.

От политическа партия ГЕРБ издигат за общински съветници в община Брезник 13 кандидати. Това са имената на: Лина Симеонова, Богиня Рабакова, Асен Манчев, Натали Кирилова, Снежана Лазарова, Димитър Митков, Виолета Младенова, Веселин Крумов, Димитър Димитров, Соня Славова, Ана Гигова, Богомил Савов и Василка Стоичкова. Регистриран е и кандидатът за кмет на село Ноевци. Това е Асен Асенов, който е и настоящ управник на кметството в населеното място. На предстоящите местни избори общинската структура на ГЕРБ няма да излъчва свой претендент за кмет на Община Брезник, а подкрепя издигнатия от Инициативен комитет независим кандидат Васил Узунов. Той е и настоящият кмет на Община Брезник и управлява вече втори мандат.

Кандидатската листа за общински съветници в община Брезник от коалицията “БСП за България” (АБВ) също е регистрирана в Общинската избирателна комисия. Листата на коалицията също е съставена от 13 кандидати. Това са имената на: Венета Петрова, Иван Тинков, Иванка Евтимова, Евелина Петрова-Антова, Маек Георгиев, Радослав Симов, Георги Модев, Гоце Атанасов, Христина Младенова, Радостина Алексиева, Офелия Арсова, Ваньо Колев и Юлия Милева. От “БСП за България” (АБВ) издигнаха кандидат за кмет на село Ноевци, който вече е и регистриран. Кандидатът за кмет на кметството е Ивета Седевчева. Претендент за кмет на Община Брезник от коалицията е адвокатката Венета Петрова, която е и председател на БСП-Брезник.

Решенията за регистрацията на кандидатските листи за общински съветници и кандидати за кметове в община Брезник могат да бъдат обжалвани чрез Общинската избирателна комисия, пред Централна избирателна комисия в тридневен срок от обявяването им.

Виж също...

Loading...