Юристът Александър Алексиев е кандидатът за кмет на Община Трън от ВМРО, която издига и родственик на Пеевия род за общински съветник

Политическа партия ВМРО регистрира в Общинската избирателна комисия своя кандидат за кмет на Община Трън. Кандидатът за кмет от националистическото движение е Александър Алексиев, съобщиха за Zapadno.com от общинската структура на политическата партия.

По професия Александър Алексиев е юрист. Учил е в гимназията “Гео Милев” в Трън, където със семейството си е живял в продължение на около 10 години. След този период се е преместил със семейството си да живеят в София. Преди 3 години той си е закупил къща в трънското село Ездимирци с намерението да живее в района. За кратко е работил в Община Трън. В момента работи за консултантска фирма в столицата, но живее в Трънско. Александър Алексиев не се е занимавал с политика досега.

Утвърдена и регистрирана е и кандидатската листа за общински съветници от ВМРО в община Трън. Водачът на листата, както Zapadno.com информира читателите си в края на месец август, е председателят на ВМРО-Трън и настоящ общински съветник Десислав Банков. Втори в листата е Александър Алексиев. Третият кандидат за общински съветник от квотата на националистическата партия е Венцеслав Пеев от трънското село Костуринци, който е и родственик на известния в Трънско Пеев род. Венцеслав Пеев живее в София, но постоянно идва в община Трън. Занимава се с туризъм, поясниха още за Zapadno.com от ВМРО-Трън.

Кандидатурите за кмет на Община Трън и общински съветници от ВМРО са подкрепени от политическа партия “Воля”, с която националистическото движение е в местна коалиция.

Виж също...

Loading...