В предизборната битка за управление на Брезник ще влязат трима претенденти, партия “Воля” няма да излъчи кандидат за кмет

Трима са кандидатите за кмет на Община Брезник, които ще участват на местните избори на 27 октомври. Единият от кандидатите е независим, а другите двама са издигнати от политически партии, припомня Zapadno.com.

Първият кандидат е Васил Узунов, който е и настоящият кмет на Община Брезник. Той е издигнат от Инициативен комитет като независим кандидат. В началото на месец август от общинската структура на политическа партия ГЕРБ в Брезник излязоха с решението да не излъчват свои кандидат за кмет, а да подкрепят Васил Узунов на предстоящите местни избори. Васил Узунов е завършил висшето си образование в Шуменски университет със специалност “Национална сигурност”. От 1992 година до избирането му за кмет е работил в системата на МВР. В момента той е кмет на Община Брезник за втори мандат след победа на местните избори през есента на 2015 година, когато 54,73 на 100 от избирателите гласуваха за него.

Вторият кандидат за кмет на Община Брезник е адвокатът Венета Петрова. Венета Петрова е завършила Софийски университет “Свети Климент Охридски” със специалност “Право”. Работи като адвокат от 1994 година. В Районна избирателна комисия-Перник е била на всички нива – от член до председател. Председател е на общинската структура на БСП в Брезник. Издигната е за кмет на Община Брезник от местната коалиция “БСП за България” (АБВ).

Третият претендент за кмет е Лъчезар Лазов. Той е роден на 15 юли 1991 година в град Перник. До 18-годишна възраст живее и учи в град Брезник. Средното си образование е завършил в брезнишкото училище “Васил Левски”. Висшето си образование завършва в Югозападен университет “Неофит Рилски” в Благоевград със специалност “Управление на проекти”. Получава и образование в Академия за общинска политика на фондация “Фридрих Еберт” в София. През 2011 година печели изборите за кмет на селата Долна Секирна и Горна Секирна, издигнат от БСП. Така той става най-младият кмет в област Перник. През 2017 година той е трети в листата на коалицията “АБВ – Движение 21” за предсрочните парламентарни избори. В последната една година помага на свой приятел в магазин. Има професионален опит като консултант, организатор и лектор към различни организации. Кандидатурата му за кмет на Община Брезник е издигната от политическа партия ВМРО.

В средата на месец септември политическа партия “Воля” беше регистрирана в Общинската избирателна комисия за участие в изборите за кмет на Община Брезник на 27 октомври. Тази вечер Zapadno.com научи, че от “Воля” няма да издигат свой кандидат за кмет на Брезник, но ще излъчат кандидат за общински съветник.

Виж също...

Loading...