В предизборната битка за управление на Трън ще влязат трима претенденти – една дама и двама съименници

Трима са кандидатите за кмет на Община Трън, които са регистрирани в Общинската избирателна комисия за участие в предстоящите местни избори на 27 октомври. Една дама и двама съименници, които носят името Александър, са претендентите за кметския пост в пограничната община, припомня Zapadno.com.

Първият кандидат за кмет на Трън стана ясен още в началото на месец август. Това е настоящият кмет на Общината Цветислава Цветкова. Кандидатурата и беше утвърдена и регистрирана за изборите. Родена е на 10 август 1976 година. Омъжена е и има син. Цветислава Цветкова заема кметския пост в Трън от есента на 2017 година, когато в пограничния район се проведоха частични местни избори. Кандидатурата и е издигната от политическа партия ГЕРБ.

Вторият претендент за кмет на Община Трън стана ясен в края на месец август. Това е летецът Александър Христов. Той е роден н 5 септември 1956 година в град София. Завършил е висшето си образование със специалност “Военен летец-пилот” и квалификация “Летец-инженер”. Той има званието “полковник”. Семеен е с две деца, живее в трънското село Врабча. Кандидатурата му е издигната коалиция “БСП за България”.

Третият човек, който влиза в предизборната битка за кмет е Александър Алексиев. Неговата кандидатура стана ясна вчера, когато беше и регистриран в Общинската избирателна комисия. Той е учил в гимназията “Гео Милев” в Трън, където със семейството си е живял в продължение на около 10 години. След този период се е преместил със семейството си да живеят в София. Преди 3 години той си е закупил къща в трънското село Ездимирци с намерението да живее в района. За кратко е работил в Община Трън. По професия е юрист. В момента работи за консултантска фирма в столицата, но живее в Трънско. Александър Алексиев не се е занимавал с политика досега. Кандидатурата му е издигната от местната коалиция между политическите партии ВМРО и “Воля”.

На предстоящите местни избори избирателите в община Трън ще избират само кмет на Общината и общински съветници. Кметове за трънските села Филиповци и Туроковци няма да се избират, както беше досега, тъй като населението им е под прага от 350 жители на населено място.

В колажа са използвани снимки от архива на Zapadno.com и Александър Алексиев

Виж също...

Loading...