Артистите М. Бежанска и В. Драганов: Брезнишката публика беше прекрасна и емоционална, а градът е прекрасен

Добри впечатления са направили брезничани и град Брезник на артистите Мая Бежанска и Васил Драганов, който вчера изиграха роли в постановка на сцената в местното народно читалище “Просвещение-1870”, предаде репортер на Zapadno.com.

В рамките на един ден драматичен театър “Васил Друмев”-Шумен представи в Брезник две постановки.  “Жълтата червена шапчица” беше едната постановка, която е и детска. Другият спектакъл, който беше представен снощи на сцената в големия салон, е озаглавена “Бихте ли слезли от жена ми…”. Автор и режисьор на постановката е Андрей Калудов, а художник е Диляна Асенова. В ролите участваха артистите Мая Бежанска, Васил Драганов, Пьотр Кшемински и Веселин Цанев. По време на постановката, публиката изригваше в бурен смях или аплодисменти. След края на представлението група млади брезничани изчакаха във фоайето на читалището, за да си направят снимка с артистите. В този момент репортер на Zapadno.com побърза да научи какви са впечатленията на Васил Драганов и Мая Бежанска за публиката в Брезник.

Артистът Васил Драганов сподели, че за първи път идва да играе на сцената в Брезник. Първото му добро впечатление е за природата в града, която много му е харесала. “Учудих се на хубавата реакция на публиката. Имаше си доста хора. Понеже за пръв път идваме с колегите – хареса ни дори и природата и си помечтахме.”, сподели Васил Драганов. Артистът даде положителна оценка за публиката, която определи като емоционална и готина. Той поясни, че има и тежки публики, като даде пример. “Да кажем град Варна, колегата Весо Цанев е играл там много години и може да потвърди. Тя е много по-тежка публика, там много трудно ще разсмееш. Докато тук хората явно са сърдечни. Усетихме една хубава атмосфера, реагираха ни на смешките и аз съм много доволен. С две ръце гарантирам, че брезнишката публика е готина и им благодаря.”, каза още артистът.

Мая Бежанска пък добави, че снощното представление е било първото им за новия творчески сезон. Тя също даде добра оценка на публиката в брезнишкото читалище. “Тя беше чудесна публика и много! За първи път идвам изобщо в Брезник, така че – прекрасни хора. Постановката за мен е много сложна пиеса, защото колкото и да има чувство за хумор вътре нещата, за които се говори са доста сериозни. Всеки един от нас е попадал в подобна ситуация – да опре до някаква администрация, където нещата не се случват по начина, по който иска. Има много дълбок смисъл и аз обичам да играя в такива представления, които не са само по линия на смеха.”, сподели за Zapadno.com Мая Бежанска.

Виж също...

Loading...