Общински съветници в Трън скочиха срещу анонимника Буни Камик и подложиха на съмнение предложението му за “зелена община”

Общински съветници в Общински съвет-Трън се противопоставиха на писмото, което анонимен подател с псевдонима Буни Камик е адресирал до местния мини парламент. Чрез писмото си анонимника предлага в герба на Община Трън да се добави пояснението “ЗЕЛЕНА ОБЩИНА”. Темата беше дискутирана на провелата се по-рано днес сесия на местния законодателен орган, предаде репортер на Zapadno.com.

Писмото от Буни Камик е получено на електронната поща на Общински съвет-Трън, но не е подписано с име. Председателят на Общинския съвет Бойчо Харалампиев поясни, че е бил длъжен да уведоми съветниците, тъй като писмото е адресирано до Общинския съвет. Преди няколко месеца подателят на писмото оповести идеята си във Фейсбук групата “Трън и Трънско”. Още тогава той се допита до общността за мнението и чрез гласуване в Общинския съвет да се добави пояснението. Според предложението на анонимника с добавянето на “ЗЕЛЕНА ОБЩИНА” в герба на Община Трън ще се привлекат инвеститори, а регионът ще се открои с “този маркетингов ход”.

Съветници смятат, че “Буни Камик” не е име на човек и още повече, че не е сериозно да се предлага добавяне на “ЗЕЛЕНА ОБЩИНА” в герба на Община Трън от анонимен подател. Общинският съветник Олег Тодоров дори разкритикува Буни Камик. “Искам да взема думата, защото в писмото са цитирани мои думи от предната сесия, когато се спомена за това нещо. Първо мен ме обиди това, че писмото е анонимно. Казвам го в контекста на това, че съм писал доста неща – и хубави, и лоши. Никога не съм го правил под някакви такива псевдоними. Винаги съм си поставял отдолу името и подписа, за което след това съм си носил кръста. Другото, което искам да кажа по отношение на писмото. Писмото е изпълнено с много поезия за мене. Четох го така все едно чета някакво стихотворение. Споменах на Комисиите. Природата на Трънско не била пипната от човека… Трънско е променено на 90 % от човека. Споменавам само две неща – гората и реката.”, каза общинският съветник Олег Тодоров. Той поясни, че коритото на река Ерма е било коригирано цялото трасе по поречието, а гората в наши дни е коренно различна от миналото. Общинският съветник Кирил Марков добави, че през годините коритото на река Ерма е коригирано най-малко три пъти.

Съветникът Олег Тодоров добави, че предложението на анонимния подател противоречи на действителността. “Другото, което ми направи силно впечатление: “Поставянето на израза “зелена община” би ни донесло конкурентно предимство.”. Пред кого? Другото нещо, което ми направи впечатление е, че те атакуват бившия инвеститор в мината, а в същото време ми говорят за конкурентно предимство. В интерес на истината и следвайки икономическата логика залежите на злато бяха конкурентно предимство на общината. Значи, тоя човек атакува “Асарел-Медет” и така нататък, а ми говори за конкурентно предимство?! Ние със зелената идея и вълна в Трън отрекохме това конкурентно предимство, което имаше общината – златото. Решихме да не се възползваме от него, за да останем такива каквито сме. Той сега ми пише за конкурентно предимство.”, пояни още Олег Тодоров. Той отбеляза още, че ако се сложи “зелена община” в герба на Трън, цялата земеделска продукция в общината ще стане “зелена продукция”, което всъщност няма да отговаря на истината.

Председателят Бойчо Харалампиев се включи в дискусията и поясни, че по този въпрос Общинският съвет не е предприемал никакви действия. “Ако беше дошло това писмо на моята лична поща – да. Но то дойде на обявената поща, която е в сайта. Тя е на Общински съвет, не е на председателя на Общински съвет. Затова си позволих да ви информирам какво имаме на пощата. Нищо повече. Да не стане, че аз еднолично ви лишавам от информация. Това ми беше мотивът. А по този въпрос за момента няма никакво движение и не мисля, че е необходимо, но това е мое лично мнение.”, каза Бойчо Харалампиев и добави, че знае кой се крие зад псевдонима Буни Камик.

Общинският съветник Ташко Минков също се включи в дискусията, като добави, че е пожелал Буни Камик да се представи. “Вероятно и заради това е решил да го напише официално.”, каза Ташко Минков.

Общинският съветник Десислав Банков добави, че не е престъпно да се предлага такова нещо, но не е редно анонимно да задължава общинските съветници за каквото и да било.

Общинският съветник Соня Стефанова също поясни, че писмото е изцяло анонимно. “За мен е анонимно, защото аз не прочетох име на човек в това писмо. Аз не знам това какво означава…”, каза Соня Стефанова. Общинският съветник доктор Веселина Шишкова добави, че човекът има право да направи предложение, но не по анонимен начин.

В крайна сметка Буни Камик и по-точно човекът, който се крие зад псевдонима е спорна личност в Трънско. Именно анонимността и незнанието за повечето трънчани кой всъщност е Буни Камик, ги кара да реагират така. Ако човекът зад псевдонима реши да разкрие самоличността си и да добави нещо в своя защита, Zapadno.com ще го оповести.

Виж също...

Loading...