Близо 300 хиляди битови клиенти на “ЧЕЗ Електро” са заплатили безкасово сметките си за електричество през летния сезон

В сезона на летните отпуски 292 хиляди битови клиенти на „ЧЕЗ Електро България“ използваха банките, интернет, терминални устройства или мобилния си телефон, за да платят сметките си за ток, съобщиха от пресцентъра на дружеството.

Броят на транзакциите за периода юни – август е 873 928, с което достигна близо 19 % от общия брой плащания през тези месеци и отбеляза ръст с 10 % спрямо същия период на миналата година. Статистиката регистрира и ръст от 15 % при интернет плащанията – близо 625 000, спрямо юни – август на 2018 година. Чрез директен дебит са осъществени 183 743 плащания, а 65 241 са извършени по банков път.

Безкасовите начини на плащане спестяват време и усилия на потребителите и ги правят независими от мястото и работното време на касите. През последните години устойчиво продължава да нараства броят на клиентите на ЧЕЗ, които предпочитат да бъдат обслужвани от разстояние. Средно на месец 280 000 клиенти на „ЧЕЗ Електро България“ се възползват от предлаганите от дружеството 9 начина за безкасово плащане – по банков път чрез директен дебит, банкомат или платежно нареждане, по интернет чрез интернет банкиране, системите на ePay.bg, ОББ, Icard.bg и Транскарт или директно през сайта на ЧЕЗ, с sms през системите на ePay и Icard, които дават на клиентите и достатъчно сигурност.

Виж също...

Loading...