6 кметства в Брезнишко ще се поемат от временни кметове, Община Брезник и кметството в Ноевци са с други управници до края на изборите

Кметства в община Брезник ще бъдат поети от временно изпълняващи длъжността кмет. Временните управници ще встъпят в длъжност от 25 октомври 2019 година до полагането на клетва на новоизбрания кмет на Община Брезник. Решението за това беше прието на провелата се по-рано днес извънредна сесия на Общински съвет-Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Кметствата Долна Секирна, Кошарево, Бегуновци, Слаковци, Велковци и Гигинци ще бъдат с временно изпълняващи длъжността кмет от 25 октомври. Те ще заемат временно постовете до полагането на клетва на новоизбран кмет на Община Брезник след изборите, тъй като населението в кметства е под прага от 350 души. Според последните поправки в Изборния кодекс, в кметства с население над 350 души ще могат да се избират кметове. В кметствата с население под 350 души ще се назначават кметски наместници от съответната общинска администрация.

Временно изпълняващите длъжността ще бъдат съответно за кметство Долна Секирна – Марийка Николова, за кметство Кошарево – Иван Таков, за кметство Бегуновци – Росица Димитрова, за кметство Слаковци – Надя Миланова, за кметство Велковци – Наталия Панова и за кметство Гигинци – Николай Борисов.

На провелото се извънредно заседание на Общинския съвет, общинските съветници разглеждаха още две точки, свързани с временно изпълняващи длъжността кмет за кметство Ноевци и уведомление за определяне на временен управник на Община Брезник. Кметство Ноевци се ръководи от временно изпълняващата длъжността кмет Снежана Славова. Тя ще ръководи кметството до полагане на клетва на новоизбрания кмет на Ноевци, което ще бъде след приключване на местните избори.

Община Брезник пък се ръководи от временно изпълняващия длъжността кмет Иван Бъчваров. Той е назначен на длъжността до 25 октомври включително. В уведомлението е предложено Иван Бъчваров да бъде временно изпълняващ длъжността кмет на Общината от 26 октомври до полагането на клетва на новоизбрания кмет. Тази точка предизвика кратки дискусии от общинските съветници, но в крайна сметка беше прието решението Иван Бъчваров да бъде временно изпълняващ длъжността кмет на Община Брезник от 26 октомври до полагането на клетва на новия управник.

Виж също...

Loading...