Духовният празник на град Брезник – Петковден ще бъде неучебен за учениците и неприсъствен за общинските структури

Духовният празник на град Брезник, който се отбелязва на Петковден, ще бъде неучебен и неприсъствен. Това решение беше взето на провелата се вчера извънредна сесия на Общински съвет-Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Общинските съветници взеха решението 14 октомври (Петковден) да бъде обявен за празничен и неприсъствен за общинските структури и неучебен и неприсъствен за учебните заведения на територията на община Брезник. Причината е, че тази година празникът Петковден е в делничен ден.

14 октомври ще бъде неприсъствен ден за администрацията в общинските структури към Община Брезник, като тези които са дежурни в тях, ще работят. За двете училища в община Брезник ще бъде неучебен и неприсъствен ден. Изключение ще има за детската градина, където вероятно ще има сборни групи, тъй като родителите на децата ще са на работа в този ден.

Брезник отбелязва своя празник на Петковден с духовна и културна програма. Тазгодишната празнична програма е в процес на доуточняване и съвсем скоро предстои да бъде обявена.

Виж също...

Loading...