Изграждането на демонстрационна зала към Музея на киселото мляко в Студен извор ще бъде подпомогнато с творчески занимания

Фондация “Д-р Стамен Григоров” и студио ARTify стартират провеждане на поредица творчески занимания с кауза за набиране на средства за изграждане на демонстрационна зала към Музея на киселото мляко в трънското село Студен извор, научи Zapadno.com.

В края на тази работна седмица ще се състои откриването на творческите занимания. “През следващите месеци заедно ще рисуваме с маслени бои, ще аранжираме икебана, ще правим декупаж и още много интересни неща, като част от таксите за участие ще бъдат дарени за изграждане на демонстрационната зала.”, поясниха организаторите. Откриването ще се проведе на 4 октомври от 18:30 часа в офиса на фондация “Д-р Стамен Григоров” на улица “Смолянска” 24 – 28, партер, в София.

През последната година фондация “Д-р Стамен Григоров” започна инициатива за изграждане на Демонстрационна зала към музея, която ще даде много по-големи възможности за разнообразяване на музейната експозиция, както и модернизирането на музея. Проектът е в етап на набиране на средства. През 2018 година бившият дългогодишен главен архитект на Община Трън Мария Докторова дари проекта за демонстрационната зала към Музея на киселото мляко в село Студен извор.

Виж също...

Loading...