Представители на читалищата в община Брезник и град Трън се информираха за националния форум “Библиотеките днес – 2019: Предизвикателства пред библиотеки в 21 век”

Предстоящият национален форум “Библиотеките днес – 2019: Предизвикателства пред библиотеки в 21 век” събра секретари на читалища и библиотекари от общините Брезник и Трън на информационна среща, която се състоя по-рано днес, предаде репортер на Zapadno.com.

Домакин на информационната среща беше библиотеката към народно читалище “Просвещение-1870” в град Брезник. Участие взеха представители на читалищата в градовете Брезник и Трън, както и тези от брезнишките села Долна Секирна, Ноевци, Велковци, Слаковци, Бегуновци и Кошарево. Водещ на срещата беше методистът от регионална библиотека “Светослав Минков” в Перник Димитрина Чалъкова. Основната тема беше получаване на допълнителна информация за предстоящия национален форум “Библиотеките днес – 2019: Предизвикателства пред библиотеки в 21 век”, който се организира от „Глобални библиотеки – България“ през месец ноември.

Представителите на читалища от двете общини научиха какъв е начинът за регистрация във форума, който е с международен характер. “Той ще се проведе в София в продължение на три дни и е много интересен. На него получаваме професионална информация. Това е и обмяна на опит от всичко, което се случва. Споделяме и добри практики.”, поясни методистът Димитрина Чалъкова.

По време на срещата представителите на читалища се занимаваха и с други текущи въпроси от професионалната им дейност. Днешната среща беше последната такава за тази календарна година.

Виж също...

Loading...